Η Κασσιανή, το τροπάριο και ο Ορέστης Μακρής

Η Κασσιανή, το τροπάριο και ο Ορέστης Μακρής
19 Απριλίου 2011, 08:10
A+ A-
Ο Χαλκιδέος ηθοποιός προσέλκυε τα πλήθη στην Εκκλησία κάθε Μεγάλη Τρίτη.

Με τον καλύτερο τρόπο θα ψαλεί σήμερα, Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, και στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, το τροπάριο της Κασσιανής.

Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα που θα κατακλύσει το ναό θα απολαύσει τους καλλίφωνους ψάλτες μας να ψέλνουν το «Εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή», ενώ οι παλιοί χαλκιδέοι θα θυμηθούν, γι΄άλλη μια φορά τον αείμνηστο συμπολίτη μας ηθοποιό Ορέστη Μακρή που κάθε χρόνο τέτοια μέρα, όταν ζούσε,  επισκεπτόταν την γενέτειρά του και έψελνε το τροπάριο συμμετέχοντας στη χορωδία.

Τότε δεν ήταν λίγος ο κόσμος που πήγαινε στον Αγιο Νικόλαο για να δει, αλλά και για ν΄ακούσει τον αξέχαστο τενόρο Ορέστη Μακρή, ο οποίος, μόλις τέλειωνε η εκκλησία, έπινε το κρασάκι του παρέα με τους χορωδούς,  άλλοτε στην ταβέρνα του Σπύρου Κατσίκη  (σημερινό «Κρύσταλ») και άλλοτε στην ταβέρνα των Αδελφών  Βελισσαρίου (σημερινό «Κλειδί»).

Εκεί συζητούσε για τη Χαλκίδα, την οποία λάτρευε, μάθαινε τα νέα και έκανε χιούμορ με τους χορωδούς που οι περισσότεροι ήταν φίλοι του. Θυμηθείτε και το μύθο του μπεκρή που ακολουθούσε το γνωστό ηθοποιό εδώ.

Επιστροφή