Σούπα γλυκιάς πιπεριάς

Σούπα γλυκιάς πιπεριάς
31 Οκτωβρίου 2014, 02:00
A+ A-
Του χειμώνα


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Ένας ακόμη χειμώνας μπαίνει και κακά τα ψέματα θα είναι δύσκολος. Οι πιο παλιοί κάτι ξέρουν από δύσκολα. Τι να πω όμως στους νέους, τα όμορφα μεγάλα λόγια έχουν τελειώσει και όλοι καταλαβαίνουν πια ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν ξέρω. Σίγουρα θα υπάρχουν λύσεις. 
Ας αφαιρέσουμε τα περιττά, ας επαναπροσδιορίσουμε προτεραιότητες και στόχους. Ας σταματήσουμε να μετράμε τι χάσαμε και τι χάνουμε συνεχώς κι ας επικεντρωθούμε στο τι βρήκαμε και στο τι μπορούμε να περισώσουμε. Θα ξεκινήσει κι αυτός ο χειμώνας που έχει και τα ωραία του και εμείς θα τα βρούμε και θα τΆ απολαύσουμε, όπως κάνουμε πάντα.

Χρειάζομαι:
4 κόκκινες γλυκές πιπεριές Φλωρίνης
• 1 κίτρινη πιπεριά 
3 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα χυμό ντομάτας
• 2 κουταλιές πάστα ντομάτας (πελτές)
2 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών
• 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη

Για το σερβίρισμα: • ½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι

Τι κάνω:
Ψήνω σε δυνατό φούρνο τις πιπεριές (220ο βαθμούς), μέχρι να αρχίσουν κατά τόπους να μαυρίζουν (περίπου 20 λεπτά). Μόλις ψηθούν αφαιρώ τους σπόρους και τη φλούδα. Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι για 2 περίπου λεπτά και προσθέτω τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ρίγανη. Σιγοβράζω για μισή ώρα. Πολτοποιώ τη σούπα σε μπλέντερ. Φέρνω  τη σούπα σε βρασμό, προσθέτω τη ρίγανη και σερβίρω γαρνιρισμένη με λίγο γιαούρτι.

Επιστροφή