Κέικ κανέλας - σοκολάτας

Κέικ κανέλας - σοκολάτας
21 Νοεμβρίου 2014, 02:00
A+ A-
Αισιόδοξο



της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου





Στην εκπνοή του φθινοπώρου και στην εισπνοή του χειμώνα αυτός ο Νοέμβρης και με πιάνει πάντα μια θλίψη με το τέλος και την αρχή κάθε κύκλου. Η Κατερίνα να μου λέει πως δεν μπορεί τους αποχωρισμούς ούτε καν τους σύντομους και εγώ να αισθάνομαι το ίδιο αλλά να κάνω πως δεν καταλαβαίνω. Κατερινάκι μου, χρόνια πολλά, έχεις τη γιορτή σου σε λίγες μέρες. Κράτησε αυτό, όλα όσα τελειώνουν είναι για να ξαναρχίσουν πάλι και να γίνουν πολύ καλύτερα. Οι εποχές, οι έρωτες, οι φιλίες, οι δουλειές  και βάλτε και ότι άλλο θέλετε.
Στον αέναο κύκλο της ζωής εμείς πάντα θα ανταμώνουμε γιατί τίποτα δε χάνεται. To ίδιο με τα μαγειρέματά μας, αρχίζουμε με τα χειμωνιάτικα για μια ακόμη φορά και σίγουρα θα είναι τα καλύτερα!

Χρειάζομαι:
1 κούπα γάλα
2½ κούπες αλεύρι μαλακό
2 κ.γ. μπέικιν
2 κ.γ. κανέλα
2 κούπες καστανή ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 βανίλια
2 μεγάλα αβγά
1 κούπα ημίγλυκα choc chips
ελάχιστο βούτυρο για τη φόρμα

Για την επικάλυψη:
100 γραμ. κουβερτούρα σε κομματάκια
100 γραμ. γάλα

Τι κάνω:
Στο μίξερ χτυπώ τη ζάχαρη με το λάδι πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τη βανίλια και τα αβγά χτυπώντας πάντα δυνατά. Ρίχνω το μισό αλεύρι, το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας σιγανά. Τελειώνω με τα τσιπς σοκολάτας. Αδειάζω το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα καλά βουτυρωμένη και ψήνω στους 160ο βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ ζεσταίνω το επιπλέον γάλα και πριν έρθει σε βρασμό αποσύρω. Ρίχνω μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω να κρυώσει. Μόλις το κέικ κρυώσει το περιχύνω με το μείγμα της κουβερτούρας.

Επιστροφή