Ψωμί με τυρί τσένταρ

Ψωμί με τυρί τσένταρ
27 Μαρτίου 2015, 02:00
A+ A-
Θυμάμαι…


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Οι περισσότερες συνταγές που σας δίνω  είναι κομμάτια από την ψυχή μου και κάθε μια ξεχωριστά μου θυμίζει στιγμές και σκηνές από τη ζωή μου. Έχω ακούσει να λένε ότι πίνουμε για να ξεχνάμε αλλά πολλές φορές έχω παρατηρήσει ότι εμείς οι Έλληνες πίνουμε για να θυμόμαστε. Δεν ξέρω τι από τα δυο είναι καλύτερο μιας και στην περίπτωσή μου μαγειρεύω και θυμάμαι αλλά τώρα τελευταία το κάνω και για να ξεχνάω. Όπως και νά Άχει πάντα όταν φτιάχνω αυτό το ψωμάκι ηρεμώ, θυμάμαι και ξεχνιέμαι μαζί. Μήπως να το δοκιμάζατε και σεις;


Χρειάζομαι:
• 10 γραμ. φρέσκια μαγιά
• 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3/4 κούπας χλιαρό νερό
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 κούπα τυρί cheddar τριμμένο
• 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
• 1 μικρό αβγό χτυπημένο για το άλειμμα.

Τι κάνω:
Στο νερό διαλύω τη μαγιά. Στο μπολ του μίξερ τοποθετώ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αβγό και 1 κουταλιά από κάθε τυρί που θα χρησιμοποιήσω για το πασπάλισμα. Ρίχνω το μείγμα της μαγιάς στα υπόλοιπα υλικά και χτυπώ το μείγμα στη μέτρια ταχύτητα για 8 λεπτά. Αφήνω τη ζύμη σκεπασμένη και ελαφρώς λαδωμένη να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα. Διπλώνω μερικές φορές τη ζύμη και τη στρώνω σε μακρόστενη φόρμα, σκεπάζω πάλι και αφήνω να ανέβει ακόμα 40 λεπτά. Περνώ την επιφάνεια με το αβγό, πασπαλίζω με τα τυριά και ψήνω σε μέτριο φούρνο, στους 190ο, για 40 περίπου λεπτά.

Επιστροφή